Anorexia Nervosa patiënten kunnen een stap in de goede richting zetten door iets nieuws te doen

Anorexia Nervosa patiënten kunnen een stap in de goede richting zetten door iets nieuws te doen

Anorexia Nervosa is een complexe aandoening, één oplossing volstaat niet

Anorexia Nervosa patiënten moeten op de eerste plaats leren om zich beter in hun vel te voelen. Dat is een proces dat tijd kan vergen, van een pasklare oplossing is zeker geen sprake. Tijd is sowieso een belangrijke factor in het genezingsproces, zeker wanneer er zaken moeten afgehandeld aan. Ga heel rustig te werk en doe de dringendste dingen het eerst. Grotere opdrachten worden beter in twee of in meer stukken worden gekapt.

Anorexia Nervosa kunnen een stap in de goede richting zetten door iets nieuws te doen. Wie geen hobby heeft, kan op zoek gaan naar iets dat zij (de meeste patiënten zijn vrouwen) graag doet. Vergeet niet dat vanwege de aard van de aandoening het afhandelen van dingen meer tijd zal vergen dan bij gezonde mensen. Wie daar rekening mee houdt, zal zich in ieder geval minder opwinden. Haast en spoed is zeker in dat geval zelden goed. 

Anorexia Nervosa is inderdaad een complexe aandoening, één oplossing volstaat niet. Het lichaam zal tijd nodig hebben om zich aan te passen. Wie de eetgewoonten onder controle krijgt, zal vaststellen dat de lichaamsenergie toeneemt en dat het zich goed voelen vaker dan voordien zal voorkomen. Belangrijk is dat zelfverwijt achterwege blijft. Het betreft wel degelijk een aandoening, zodat het geen enkele zin heeft om iemand iets te verwijten. Zeker uzelf treft geen enkele blaam, ga daar dus ook niet over piekeren.