Anorexia Nervosa patiënten moeten minder kritisch zijn voor zichzelf

Anorexia Nervosa patiënten moeten minder kritisch zijn voor zichzelf

Doe de belangrijkste dingen eerst en doe die zo goed mogelijk

Anorexia Nervosa patiënten moeten minder kritisch zijn voor zichzelf, zo luidt de conclusie van de wetenschappers. Vaak zijn mensen met eetstoornissen erg kritisch voor zichzelf, ze hebben een laag zelfbeeld. Het is belangrijk dat daar iets aan wordt gedaan. Dat begint met de kleine dingen van alledag. Wie daar ingrijpt, zet al een belangrijke stap in de goede richting. 

Doe de belangrijkste dingen eerst en doe die zo goed mogelijk. Dat is vooral belangrijk op dagen dag Anorexia Nervosa patiënten zich minder goed voelen en dus automatisch kritischer voor zichzelf gaan zijn. Verwacht echter niet dat alles onmiddellijk goed zal verlopen, niemand is perfect in dit leven. Een moeilijke opdracht wordt best in stukjes gekapt, waarna die één voor één afgehandeld worden.

Anorexia Nervosa patiënten moeten zoveel mogelijk vermijden om op een negatieve manier aan zichzelf te denken. Vaak voelen ze zich waardeloos, niet aantrekkelijk enzovoort. Een schouderklopje door anderen kan vaak wonderen doen. Stel ook de verwachtingen niet te hoog, bepaalde zaken kunnen nu eenmaal niet van vandaag op morgen veranderd worden. Zelfverwijt is ook iets wat ten alle prijze moet worden vermeden. Onthou dat je uiteindelijk ziek bent en dat je daar niets aan kunt doen. Het verbeteren van het zelfbeeld is iets wat heel belangrijk is voor Anorexia Nervosa patiënten.