Bacteriën kunnen u helpen om gewicht kwijt te spelen

Bacteriën kunnen u helpen om gewicht kwijt te spelen

Zuivelproducten als basis van een dieet om flink wat kilo’s kwijt te raken

Bacteriën kunnen u helpen om gewicht kwijt te spelen. Stella Metsovas, auteur van het 21-Day Digestive Health Detox,  heeft heel wat aandacht aan dit onderwerp besteed. Wie een dieet op basis van bepaalde gezonde bacteriën volgt, kan over een periode van enkele  maanden 10 kilo of zelfs iets meer kwijtspelen. Dergelijk dieet verdient uiteraard een woordje extra uitleg, want het klinkt allemaal niet evident.

Toch is allemaal eenvoudiger dan u denkt. Zuivelproducten als basis van een dieet om flink wat kilo’s kwijt te raken, het is dus mogelijk. Yoghurt of andere producten rijk aan bacteriën vormen de basis van dit dieet. Het komt er op neer om elke dag een grote pot yoghurt te eten. Verder moet er aandacht worden besteed aan het vermijden van slechte bacteriën, zoals die onder andere in vet en suiker voorkomen.

Men's Health magazine was rond 2008 de eerste om uit te pakken met een afwijkende dieet dat niettemin succesvol was gebleken. Het was een bizar verhaal van een jongeman die als student aan een Amerikaanse universiteit meer dan 120 overtollige kilo’s kwijtspeelde op een dieet van alleen sandwiches. De buitenwereld reageerde aanvankelijk verbouwereerd, maar al snel bleek dat er wel meer vreemde afslankingsplannen circuleren.

Alan Aragon, dokter en adviseur gezondheidsproblemen bij Men’s Health, vindt het niet zo gek dat dergelijke dieëten slagen. Want een dieet waarbij precies dat wat iemand graag lust mag gegeten worden, is uiteraard makkelijker vol te houden. Een aantal voedingsspecialisten verzamelden een aantal verhalen over mensen die op een bizarre manier heel wat kilo’s wisten kwijt te spelen.