Bizonvlees is een gezond(er) alternatief voor runds- of varkensvlees

Bizonvlees is een gezond(er) alternatief voor runds- of varkensvlees

Ook in ons land worden bizons voor menselijke consumptie gekweekt

Hoe eet ik zo gezond mogelijk?, is een vraag die veel mensen zich stellen. Tegenwoordig is het moeilijk om door het bos de bomen nog te zien, want we worden in de warenhuizen bedolven onder een aanbod van tienduizenden producten. De voedselproducenten hebben handig ingegrepen op de trend naar een gezondere voeding. Wanneer we de etiketten mogen geloven, is alles en nog wat gezond. Wat natuurlijk helemaal niet het geval is.

Maar er stellen zich nog meer problemen. Sommige wetenschappers verklaren dat organische voedingsproducten de beste zijn, anderen zijn het daar dan weer niet mee eens. De Amerikaanse auteur Maria Rodale maakt in haar boek Organic Manifesto korte metten met een aantal misverstanden omtrent organische voeding. Een aantal producten zijn daadwerkelijk gezond en horen in elk dieet thuis. We zetten in een aantal afleveringen een aantal van die producten even op een rijtje. Sommige van die producten helpen de consument om meer vet te verbruiken, terwijl ze bovendien ook nog eens goed zijn voor milieu.

Bizonvlees is een gezond(er) alternatief voor runds- of varkensvlees, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Ook in ons land worden bizons voor menselijke consumptie gekweekt, zodat de verkrijgbaarheid van dit soort vlees geen problemen mag opleveren. U hoeft zich dus niet te ontpoppen tot een ervaren buffeljager om het vlees van deze runderachtige regelmatig op uw bord te krijgen.

Welke stoffen bevat een lapje bizonvlees?

150 calorieën
25 gram proteïne
0 gram koolhydraten
5 gram vet

Syndicatie