Het eten van vlees bevordert de kwaliteit van ons haar

Het eten van vlees bevordert de kwaliteit van ons haar

Dierlijk voedsel bevat veel voedzame stoffen

Gezonde voeding is uiteraard heel belangrijk in ons leven. Wie op zijn voeding let en zo gezond mogelijk eet, kan heel wat uitsparen op dokterskosten, geneesmiddelen enzovoort. Eigenlijk moeten we er rekening mee houden dat de manier waarop we ons voelen het gevolg is van de samenwerking tussen een aantal chemicaliën die dag in dag uit door ons lichaam vloeien. Gezondheid is veel meer een chemisch proces dan algemeen wordt aangenomen.

De chemicaliën die onze gezondheid helpen bepalen, zijn samengesteld op basis van een gezonde mix van fruit, groenten, proteïnen, vetten enzovoort. Het zijn deze stoffen (en anderen) die ons gezond en gelukkig doen voelen. Het is echter zo dat verschillende chemicaliën op een verschillende manier op ons lichaam inwerken. In deze korte serie evolueren we een aantal stoffen en de manier waarop ze op ons lichaam inwerken.

Het eten van vlees bevordert de kwaliteit van ons haar, iets wat niet meteen voor de hand ligt. De stoffen die vlees bevat zorgen er namelijk voor dat onze haarcellen zich verjongen, waardoor we langer een gezonde haardos kunnen behouden. Uiteraard mag u niet overdrijven,  het eten van te veel vlees kan ook negatieve gevolgen hebben.

Dierlijk voedsel bevat echter ook veel voedzame stoffen, onder andere ijzer dat verantwoordelijk is de kwaliteit van ons haar. Daarnaast is vlees rijk aan zink, dat enige vorm van bescherming biedt tegen haaruitval. Garanties kunnen in laatstgenoemd geval echter niet gegeven worden.

Syndicatie