Het juiste dieet en het lopen op blote voeten hield prehistorische mens gezond

Het juiste dieet en het lopen op blote voeten hield prehistorische mens gezond

Let op uw eten, reduceer de stressfactor en motiveer u voor een bepaald doel

A.J. Jacobs, auteur of "Drop Dead Healthy: One Man's Quest for Bodily Perfection" is geen man als ieder ander. Jacobs staat bekend vanwege de extreme dingen die hij doet, waarna hij daarover een bestseller schrijft. Zo heeft hij de volledige Encyclopedia Britannica gelezen, wat resulteerde in “The Know-It-All”. Hij volgde vervolgens elk voorschrift dat in de bijbel opgetekend staat, ervaringen die hij neerschreef in “The Year of Living Biblically”.

Jacobs heeft nu een gezondheidskuur gedaan, waarbij hij nogmaals zo ver ging als maar enigszins mogelijk was. De resultaten daarvan werden neergeschreven in "Drop Dead Healthy: One Man's Quest for Bodily Perfection", wat de resultaten van de gezondheidskuur van de man beschrijft.

Het juiste dieet en het lopen op blote voeten hield prehistorische mens gezond, zo kan de conclusie van het boek luiden. Jacobs heeft met andere woorden geprobeerd om het leven van onze voorouders te lezen, wat we daaronder ook mogen verstaan.

Let op uw eten, reduceer de stressfactor en motiveer u voor een bepaald doel, dat zijn de drie adviezen die Jacobs ons wil geven. Het eerste klinkt welbekend, het tweede konden we eigenlijk zelf ook wel bedenken en het derde verdient misschien een extra woordje uitleg.

 Maar misschien toch nog iets over het tweede: stress reduceren kan volgens Jacobs door meditatie en/of zelf-massage. Wat het derde betreft: zich inzetten voor een goed doel kan volgens Jacobs een goed gevoel geven dat belangrijk is voor de zielerust. Welke dat goede doel is, moet iedereen voor zichzelf uitmaken.

Syndicatie