Slechte bloedcirculatie en maagoperatie kunnen pijn aan de voet veroorzaken

Slechte bloedcirculatie en maagoperatie kunnen pijn aan de voet veroorzaken

Pijnlijk en/of brandend gevoel aan de voet kan heel wat oorzaken hebben

Mensen die last hebben van pijn aan de voet, al dan niet gecombineerd met een brandend gevoel, zoeken dikwijls wanhopig naar de oorzaak van dat gevoel. Die zoektocht is niet altijd succesvol, want er zijn tal van factoren die aan de basis er van kunnen liggen. Vaak zal men via een uitsluitingsproces proberen te achterhalen wat de uiteindelijke oorzaak van de pijn is.

Buiten de klassieke oorzaken - ontstekingen, sportbeoefening, nevensyptomen van een aantal aandoeningen (met diabetes waarschijnlijk als meest bekende) zijn er nog enkele minder voor de hand liggende mogelijke oorzaken. Een gevoel van pijn aan de voet in combinatie met een brandend gevoel kan ook worden veroorzaakt door de neveneffecten van geneesmiddelen, chemotheratie, een overdosis van vitamine B6 enzovoort. Maar daarmee stopt het nog niet, er zijn nog veel andere factoren die pijn aan de voet kunnen veroorzaken.

Zo kan bijvoorbeeld een slechte bloedcirculatie de oorzaak zijn van een pijnlijke voet. Die slechte bloedcirculatie kan zowel pijn aan de voet als tintelingen en een brandend gevoel veroorzaken, vooral tijdens het wandelen. Een minder voor de hand liggende reden voor pijnlijke voeten is een maagoperatie. Weken tot maanden later kunnen sommige patiënten een brandend gevoel in de voet ervaren. Het stellen van de diagnose is een vak apart, het wordt meestal alleen gedaan wanneer de pijn of het brandendgevoel in de voet snel verergeren.

Syndicatie