Hoe wordt boulemie of vraatzucht behandeld?

Hoe wordt boulemie of vraatzucht behandeld?

Boulemie of vraatzucht is een aandoening die vaak niet makkelijk te genezen valt

Boulemie of vraatzucht kan op verschillende manieren worden behandeld, naargelang de aard van de ziekte. In eerste instantie is het aan de dokter om de juiste diagnose te maken en om een behandeling voor te stellen. Boulemie is vaak een aandoening die niet makkelijk te genezen valt, zo waarschuwt de medische wereld.

In eerste instantie wordt boulemie of vraatzucht behandeld door een combinatie van psychotherapie, antidepressiva en een aangepast dieet. Er is met andere woorden een multidisciplinaire aanpak noodzakelijk. In ieder geval is het belangrijk om een psycholoog of therapeut te vinden die ervaring heeft met de aandoening. Hetzelfde geldt eigenlijk ook de voedingsspecialiste, want de problemen verbonden met deze ziekte moeten op een specifieke manier aangepast worden.

Belangrijk is dat alle specialisten, inclusief de behandelende geneesheer nauw gaan samenwerken. Alleen op die manier kan de behandeling van boulemie of vraatzucht succesvol zijn. Ervaring met eetstoornissen is absoluut een must om patiënten te helpen genezen, het heeft geen enkele zin om op eigen houtje te gaan experimenteren. In de meeste gevallen zal men, ondanks veel goede wil, meer slecht dan goed doen.

Syndicatie