Koolsoepdieet kan snel kilo’s helpen kwijtspelen

Koolsoepdieet kan snel kilo’s helpen kwijtspelen

Het Seven Day Cabbage Soup Diet (cabbage-soup-diet.com) kan wonderen verrichten

De Russen zijn dol op hun koolsoep, die daar borsjt wordt genoemd. Ook in Europa en de Verenigde Staten hebben boeren eeuwenlang overleefd op een dieet van koolsoep. Opvallend was daarbij dat de eters van deze soep slank bleven. Koolsoep bevat namelijk weinig calorieën, wat maakt dat het een bijzonder onderdeel kan vormen van een dieet gericht op het verlies van gewicht.

Koolsoep heeft bovendien het voordeel dat ze op alle momenten van de dag kan gegeten worden: zowel als ontbijt, lunch als diner. Het Seven Day Cabbage Soup Diet (cabbage-soup-diet.com) kan wonderen verrichten, daarbij wordt gewoon zeven dagen op rij alleen maar koolsoep gegeten. Deze soep wordt dan gemaakt met tomaten, groene pepers, uien, wortelen, selder, paddestoelen en rode, witte of bloemkool. 

Men's Health magazine was rond 2008 de eerste om uit te pakken met een afwijkende dieet dat niettemin succesvol was gebleken. Het was een bizar verhaal van een jongeman die als student aan een Amerikaanse universiteit meer dan 120 overtollige kilo’s kwijtspeelde op een dieet van alleen sandwiches. De buitenwereld reageerde aanvankelijk verbouwereerd, maar al snel bleek dat er wel meer vreemde afslankingsplannen circuleren.

Alan Aragon, dokter en adviseur gezondheidsproblemen bij Men’s Health, vindt het niet zo gek dat dergelijke dieëten slagen. Want een dieet waarbij precies dat wat iemand graag lust mag gegeten worden, is uiteraard makkelijker vol te houden. Een aantal voedingsspecialisten verzamelden een aantal verhalen over mensen die op een bizarre manier heel wat kilo’s wisten kwijt te spelen.