Opgelet: bereide maaltijden bevatten steeds meer plastic

Opgelet: bereide maaltijden bevatten steeds meer plastic

In de wereldzeeën zwalpen enorme bergen van afvalplastic rond

Tegenwoordig worden steeds meer voorverpakte maaltijden verkocht. Dat heeft te maken met de jachtige wereld waarin we leven. Mensen vinden niet meer de tijd om zelf een fatsoenlijke maaltijd te bereiden, waardoor maar wordt gekozen om in warenhuis een voorverpakte maaltijd mee te nemen. Ook singles of kleinere gezinnen grijpen vaak naar klaargemaakt voedel, onder het mom dat het goedkoper is dan iets zelf klaar te maken.

Uiteraard speelt hier ook een stuk gemakzucht een rol. Zelfs iets klaarmaken vraagt uiteraard een grote inspanning, vooral omdat er nadien ook aan de afwas moet worden gedacht. Uiteindelijk geldt ook hier dat we je zelf doet, je beter en vooral gezonder doet. Veel mensen hebben echter al afgeleerd om daar zelfs maar over na te denken, zodat ze zich (bijna letterlijk) hun eten laten voorkauwen.

Opgelet: bereide maaltijden bevatten steeds meer plastic. Dat heeft te maken met de verpakking, die vaak uit een wegwerpverpakking van plastic bestaat. Deze vorm van verpakking is weliswaar goedkoop en onbreekbaar, maar bevat chemicaliën zoals ftalaten en BPA’s die de hormonenhuishouding in ons lichaam grondig kunnen komen verstoren. Onvermijdelijk zullen deze chemicaliën ook in het voedsel zelf belanden.

 Bovendien speelt uiteraard het algemeen probleem van de wegwerkplastic. In de wereldzeeën zwalpen enorme bergen van afvalplastic rond, die de dood van tal van zeedieren veroorzaken. Regelmatig spoelen grote vissen aan wiens spijsverteringsstelsel compleet is ontregeld door de opstapeling van afvalplastic. Wie enig milieubewustzijn heeft, zal dus altijd kiezen voor een gezonde verpakking voor zijn of haar maaltijden.

Syndicatie