Hoe lang kan een ALS patiënt gemiddeld nog in leven blijven?

Hoe lang kan een ALS patiënt gemiddeld nog in leven blijven?

Strijd tegen ALS wordt in een hogere versnelling gevoerd

ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose was een aandoening waar in het verleden veel te weinig aandacht aan werd besteed. Daar is niet zo lang geleden verandering in gekomen, meer bepaald dankzij de ‘Ice Bucket Challenge’. De focus is komen te liggen op onderzoek naar deze aandoening in een verhoogd tempo. Van een echte doorbraak in de bestrijding van ALS is voorlopig nog geen sprake, maar die zal er onvermijdelijk ooit komen.

De ALS Liga lanceerde in september 2015 een nieuwe huisstijl en logo en positioneerde zich daarbij resoluut als een nationale, tweetalige organisatie. Daarbij kwam ook een naamsverandering bij te pas: ALS Liga België – Ligue SLA Belgique. Daarmee benadrukt de liga dat zij instaat voor alle Belgische ALS-patiënten. Tenslotte pakt de ALS Liga ook uit met de ALS-tv en met de ALSSHOP die in december 2015 het licht zagen.

Het onderzoekfonds A Cure for ALS werd in 2015 in een nieuw kleedje gestopt: donateurs kunnen voortaan zelf kiezen aan welk onderzoeksproject hun gift wordt toegekend. Ook in 2016 zal de liga fondsen blijven werven. Bijkomend sinds december 2015 zijn SMS-donaties, die ingezet zullen worden in alle mediacampagnes. De campagne op Wereld ALS-dag belooft weer de ALS-problematiek in de schijnwerpers te zetten. Dat is dan ook een van de hoofddoelen van 2016: zich steeds sterker te positioneren in het Belgisch caritatief landschap, door de naamsbekendheid op te drijven en door partnerships af te sluiten die tot vruchtbare samenwerkingen leiden.