Kan het zijn dat mijn scheten sterker ruiken dan die van anderen?

Kan het zijn dat mijn scheten sterker ruiken dan die van anderen?

Winderigheid kan vele vormen aannemen, de ene al minder welriekend dan de andere

Het laten van scheten of winden is geen typische menselijke bezigheid. Wie huisdieren heeft, zal weten dat deze ook zeer actief gassen kunnen produceren. Onder andere honden, paarden, koeien zijn berucht voor hun aanvallen van flatulentie. Uiteraard storen deze dieren zich daar niet aan, ze ervaren het laten van winden als de doodgewoonste zaak in de wereld.

Maar ook menselijke scheten kunnen sterk variëren. Kan het zijn dat mijn scheten sterker ruiken dan die van anderen?, is een vraag die ons nogal eens wordt gesteld. Dat kan inderdaad, sommige mensen kunnen hun medemensen een ‘poepje laten ruiken’ dat maar zeer matig op prijs wordt gesteld. Laat ons zeggen dat de doorslaggevende factor de werking van het darmstelsel is, aangevuld met het genoten menu.

Winderigheid kan vele vormen aannemen, de ene al minder welriekend dan de andere. Doorslaggevend is vaak de aanwezigheid van zwavelachtige gassen die zich met de darmgassen verbinden. Ook het verteren van eiwitten kan gepaard gaan met de productie van stinkende gassen, die er toe bijdragen dat een scheet zijn zo karakteristieke geur krijgt.

Syndicatie