Astmapatiënten gevoelig voor Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1)

Astmapatiënten gevoelig voor Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1)

Bijna de helft van patiënten Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1) heeft ook andere ziekte

Voorlopig blijkt de tijd van het jaar weinig invloed te hebben op de verspreiding van de Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1). Ongeveer 7% van de Amerikaanse gevallen doen zich voor in de noordoostelijke staten van de VS.

Daar is de zomer meestal erg warm, wat echter het aantal gevallen van de Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1) niet heeft doen dalen. Verwacht wordt dat ook in Europa tijdens de zomer nieuwe gevallen gaan blijven opduiken.

Volgens de wetenschap wordt het aantal gevallen van Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1) overigens nog steeds onderschat. Veel gevallen worden als dusdanig niet herkend.

Vooral mensen met asthma, diabetes en hartziekten zijn kwetsbaar voor de Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1), deze categorieën zijn het sterkst vertegenwoordigd bij de patiënten voor wie ziekenhuisopname noodzakelijk was. 

Bijna de helft van de opgenomen patiënten hebben een of andere ziekte. Astma komt het meest voor, op de voet gevolgd door diabetes. Ook wie in behandeling is voor kanker heeft een grotere kans om de Mexicaanse griep (varkensgriep of H1N1) op te doen.