Mag ik de online dokter even spreken alstublieft?

Mag ik de online dokter even spreken alstublieft?

Naar een Europees platform voor digitale toegang tot medische zorg

De technologie staat niet stil, ook niet in de medische wereld. De tijd dat de dokter voor elk kwaaltje een bezoek aan huis moet komen afleggen ligt ver achter ons. Internet brengt veel wat extra mogelijkheden met zich mee, waaronder ook een digitaal bezoek van de geneesheer van uw keuze. Maar dat moet uiteraard op een professionele manier gebeuren, want anders zetten we op medisch vlak een grote stap achteruit. De digitalisering van het bezoek aan de dokter zit ook in een stroomversnelling. Doctena en Docbook kwamen in dat verband tot een krachtenbundeling, de combinatie wordt de nummer 1 voor online medische afspraken in België.

Hoewel de sector van de gezondheidszorg eerder traag werk maakte van digitale transformatie, is de digitalisering van de gezondheidszorg nu echt op gang gekomen. De exponentiële groei van Doctena toont duidelijk dat patiënten verwachten dat de gezondheidszorg digitaliseert. Op vier maanden (december 2015 – maart 2016) registreerde de oplossing een stijging van 72% van het aantal online afspraakaanvragen. Tegen half mei zal het platform meer dan 100 nieuwe Belgische artsen verwelkomen.

Deze groei is te danken aan een duidelijke behoefte van de patiënten (77% van de patiënten wil zijn/haar doktersafspraken online kunnen regelen) en aan de voordelen die Doctena biedt voor de patiënt en de arts: · online medische afspraken maken in enkele kliks vanaf een digitale app of vanaf de website van de dokterspraktijk · de administratieve werklast van de artsen en hun praktijken wordt verlicht: tot 90% van de patiënten maakt hun afspraken online · het percentage no shows vermindert Bovendien zijn Doctena-gebruikers erg tevreden: de oplossing haalt volgens een recente enquête (1.600 respondenten) een tevredenheidsscore van 97%.

 Doctena kondigde in december nog een financieringsronde aan van € 4,5 miljoen om zijn bestaande markten te versterken en zijn technologie naar andere Europese landen uit te breiden. “Doctena is de medische afsprakenoplossing die aanwezig is in het grootste aantal verschillende Europese landen (Luxemburg, België, Nederland en binnenkort Zwitserland)”, legt Patrick Van de Mosselaer, CEO van Doctena België, uit.

 “Twee factoren bevorderen de Europese expansie van Doctena: onze ervaring met verschillende regelgevende kaders, wat essentieel is in de medische sector, en onze samenwerking met lokale partners om de efficiëntie en klantentevredenheid te verbeteren.” Over Doctena Doctena is de marktleider van de medische afspraakoplossingen van de nieuwe generatie. Met vestigingen in Brussel en Antwerpen zet het team zich in om patiënten te helpen om gemakkelijker toegang te krijgen tot de agenda’s van artsen. De patiënten kunnen de nog beschikbare afspraken online of met behulp van mobiele applicaties bekijken. Doctena is momenteel beschikbaar in Nederland, België en Luxemburg en is compatibel met steeds meer bestaande medische planningssoftware zodat het gemakkelijk geïntegreerd kan worden in de organisatie van artsen en hun praktijken. Voor meer info zie www.doctena.be

 

Syndicatie