Ziekte van Ménière kan iemands leven grondig door elkaar schudden

Wees bij de ziekte van Ménière steeds voorbereid op een aanval van duizeligheid, al dan niet in combinatie met braken

Vroeger hoorde je er weinig of niets van, maar tegenwoordig is ze in volle opmars. We hebben het dan over de ziekte van Meunière, een aandoening waarvan het aantal gevallen in de afgelopen jaren fors is toegenomen. De ziekte wordt als dusdanig echter nog onvoldoende (h)erkend.

Sommige dokters stellen bij gevallen van de ziekte van Ménière steevast een verkeerde diagnose. Die diagnose kan gaan van een verkeerde houding bij het slapen, tot een met een aanval van ambulante vertigo. Deze laatste diagnose is ronduit dwaas, want ambulante vertigo wil gewoon continue duizeligheid zeggen. Met dit soort kluitjes mag u zich niet in het riet laten sturen.

Er zijn in feite drie symptomen die naar de ziekte van Ménière kunnen verwijzen, maar deze drie hoeven niet noodzakelijk alle drie samen voor te komen. We hebben het dan over duizeligheid, oorsuizingen en gehoorverlies. Meestal gaat die duizeligheid gepaard met overvloedig braken.

Ziekte van Méunière kan iemands leven grondig door elkaar schudden, zoveel is duidelijk. Je weet immers nooit wanneer en in welke omstandigheden je duizelig gaat voelen, om nog maar te zwijgen van het braken dat daarmee gepaard gaat. Het kan zeer vernederend zijn wanneer iemand plots op zijn werk begint te braken.

Wees bij de ziekte van Ménière dus steeds voorbereid op een aanval van duizeligheid, al dan niet in combinatie met braken. Er zijn geneesmiddelen op de markt die duizeligheid bestrijden en het lijkt verstandig om die gewoon op zak te houden wanneer je al ooit met de ziekte van Ménière bent geconfronteerd geworden.