Masturbatie is geen perversie, maar de gewoonste zaak in de wereld

Masturbatie is geen perversie, maar de gewoonste zaak in de wereld

Er zijn geen bekende gevaren verbonden aan masturbatie

Volgens de volkswijsheid is masturbatie gevaarlijk, want je wordt er doof van. Dat is natuurlijk een groot misverstand, want van een band tussen doofheid en masturbatie is compleet geen sprake. De zonde van Onan - vandaar het synoniem onaneren voor masturberen - is volstrekt onschadelijk, tenminste wanneer masturbatie binnen de perken blijft. Er zijn wel gevallen bekend van een obsessie met masturbatie. Overdrijven is nooit goed, dus ook niet in het geval van masturbatie.

Het positieve punt van masturbatie is dat het de sexuele spanning in het lichaam helpt weg te nemen. Dat is op de eerste plaats belangrijk voor mensen zonder partner, die in de meeste gevallen geen regelmatig sexueel leven leiden. In sommige huwelijken is er om bepaalde redenen ook geen sprake van sex, zodat masturbatie opnieuw een acceptabel alternatief kan bieden. Bovendien is masturbatie ook een alternatieve uitweg voor wie zwangerschap wenst te voorkomen of wie bevreesd is om een sexueel overdraagbare ziekte (soa) op te steken. We mogen ook niet vergeten dat masturbatie kunstmatige inseminatie mogelijk maakt.

In geval van sexuele problemen kan masturbatie eveneens een oplossing bieden. Nogal wat sextherapeuten schrijven masturbatie voor als een middel voor vrouwen die moeilijk een orgasme kunnen krijgen. Via masturbatie krijgen ze de kans om te oefenen, waardoor de kans toeneemt dat het uiteindelijk toch gaat lukken. Anderzijds kan masturbatie ook behulpzaam zijn bij mannen die te vroeg klaarkomen. Door te experimenteren met masturbatie kunnen ze hun orgasme leren uitstellen. Of met andere woorden: masturbatie kan zelfs een normaal sexueel leven helpen mogelijk maken.

Masturbatie is overigens geen perversie, maar de gewoonste zaak in de wereld. In het verleden werd masturbatie vaak omschreven als een afwijking, maar dat is dus zeker niet het geval. Masturbatie heeft ook helemaal niets te maken met mentale problemen, wel integendeel. Tegenwoordig beschouwt de wetenschap masturbatie als een normale, gezonde sexuele bezigheid die bovendien ook nog eens als een aangenaam tijdverdrijf kan worden beschouwd.

Syndicatie