Stoppen met roken: opletten met de eerste kennismaking met nicotine-kauwgum of -patches

Stoppen met roken: opletten met de eerste kennismaking met nicotine-kauwgum of -patches

Eerste gebruik van subsituten voor roken (nicotine-kauwgum of -patches) kan tot misselijkheid aanleiding geven

De beslissing is gevallen: deze sigaret is de laatste geweest. U hebt met andere woorden beslist om te stoppen met roken. Die beslissing is natuurlijk lovenswaardig, maar ze moet ook nog in de prakijk worden uitgevoerd. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Hulpmiddelen als nicotine-kauwgum of -patches zijn vaak noodzakelijk.

Stoppen met roken is namelijk vaak veel moeilijker dan gedacht, hoewel dit verschilt van persoon tot persoon. Bovendien is het opletten met de eerste kennismaking met nicotine-kauwgum of -patches, want ook daarmee is het even wennen. Het eerste gebruik van subsituten voor roken (nicotine-kauwgum of -patches) kan tot misselijkheid aanleiding geven.

Met patches is het gevaar minder groot, maar in het geval van nicotine-kauwgum zal de drang van de (ex-)roker naar nicotine zo groot zijn dat hij of zij wild kauwt op de eerste kauwgum die in de mond belandt. De afscheiding van nicotine gebeurt dan veel te vlug en dat kan misselijkheid (plus een vreemd gevoel in het hoofd) veroorzaken. Geen probleem echter, deze fenomen zijn van voorbijgaande aard. Uiteindelijk zal de gebruiker voor 100% gewend zijn aan het gebruik van nicotine-kauwgum.

Syndicatie