Vlees, gevogelte en vis zijn belangrijke bronnen van creatine

Vlees, gevogelte en vis zijn belangrijke bronnen van creatine

Supplementen aan creatine zijn verkrijgbaar in tabletten, capsules en poeders

Over creatine bestaan nog steeds heel wat misverstanden. Zo is nog steeds niet effectief op een wetenschappelijke manier bewezen dat deze stof daadwerkelijk een positief effect op de gezondheid heeft. Bovendien is het allesbehalve duidelijk of supplementen creatine inderdaad daadwerkelijk effectief zijn. Vlees, gevogelte en vis zijn anderzijds belangrijke natuurlijke bronnen van creatine.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangewezen dat we via onze voeding tussen 1 à 2 gram creatine binnenkrijgen. Het betreft Amerikaanse cijfers, die mits enig voorbehoud voor het verschil in manier van voeding echter ook naar Europa geëxtrapoleerd mogen worden. Buiten vlees, gevogelte en vis zijn er nog andere, minder belangrijke bronnen van creatine.

Vooral atleten nemen geen genoegen met de hoeveelheid creatine die ze op natuurlijke wijze binnenkrijgen, ze nemen daarnaast ook nog eens supplementen. Supplementen aan creatine zijn verkrijgbaar in tabletten, capsules en poeders. Een algemeen advies luidt dat deze supplementen bij voorkeur op een koele, droge plaats worden bewaard. In ieder geval zijn vocht en onmiddellijke blootstelling aan zonlicht te vermijden.

Syndicatie