Beperkt alcoholgebruik kan gezond zijn vanaf de leeftijd van 40 jaar

Beperkt alcoholgebruik kan gezond zijn vanaf de leeftijd van 40 jaar

A glass a day keep the doctor away, of niet soms?

Gary Rogg, internist aan het Amerikaans Montefiore Medical Center en assisteant professor en assistent directeur van het department interne geneeskunde aan het Albert Einstein College of Medicine, New York, heeft veel onderzoek verricht over het verband tussen alcohol en gezondheid. Rogg is van mening dat alcohol schadelijk is bij overdreven verbruik, maar dat er ook positieve factoren verbonden zijn aan de consumptie van alcoholische dranken.

Beperkt alcoholgebruik kan gezond zijn vanaf de leeftijd van 40 jaar, zo blijkt uit verschillende studies. Vanaf de middelbare leeftijd kan het gezond zijn voor het hart om regelmatig een glaasje te drinken. Met name rode wijn wordt getipt als steun voor het hart, maar ook bier en zelfs bittertjes kunnen een heilzame werking hebben op het hart.

A glass a day keep the doctor away, of niet soms? Deze uitdrukking bevat een grond van waarheid, maar ze moet wel letterlijk genomen worden. Volgens de medische wetenschap is er een heilzaam effect wanneer een vrouw één glaasje alcohol per dag drinkt. In het geval van de man mogen dat er twee zijn. Het is echter niet makkelijk om dergelijk advies te geven, omdat de effecten van alcoholgebruik verschillen van persoon tot persoon.

Syndicatie