Het regelmatig drinken van een glas rode wijn kan verouderingsproces afremmen

Het regelmatig drinken van een glas rode wijn kan verouderingsproces afremmen

Iedereen wordt ouder, daar valt nu eenmaal niets aan te doen

Gezonde voeding is uiteraard heel belangrijk in ons leven. Wie op zijn voeding let en zo gezond mogelijk eet, kan heel wat uitsparen op dokterskosten, geneesmiddelen enzovoort. Eigenlijk moeten we er rekening mee houden dat de manier waarop we ons voelen het gevolg is van de samenwerking tussen een aantal chemicaliën die dag in dag uit door ons lichaam vloeien. Gezondheid is veel meer een chemisch proces dan algemeen wordt aangenomen.

De chemicaliën die onze gezondheid helpen bepalen, zijn samengesteld op basis van een gezonde mix van fruit, groenten, proteïnen, vetten enzovoort. Het zijn deze stoffen (en anderen) die ons gezond en gelukkig doen voelen. Het is echter dat verschillende chemicaliën op een verschillende manier op ons lichaam inwerken. In deze korte serie evolueren we een aantal stoffen en de manier waarop ze op ons lichaam inwerken.

Het regelmatig drinken van een glas rode wijn kan verouderingsproces afremmen, zo is wetenschappelijk vastgesteld. U hoeft echter niet te gaan dromen, van de ontdekking van de steen der wijzen is geen sprake. Het verouderingsproces helemaal stopzetten is onmogelijk, iedereen wordt ouder, daar valt nu eenmaal niets aan te doen.

Medisch is echter bewezen dat oxidanten een rol spelen in het verouderingsproces. Rode wijn bevat een anti-oxidant dat resveratrol wordt genoemd en dat een rol kan spelen in het bevorderen van de gezondheid door het neutraliseren van ziekteveroorzakende vrij radicalen. Doe gerust een Pinot Noir open, het bevat per glas het meest resveratrol.

Syndicatie