Inspuitingen met Botox in de blaas kunnen incontinentie helpen bestrijden

Inspuitingen met Botox in de blaas kunnen incontinentie helpen bestrijden

Rimpelbestrijder kan ook worden ingezet in strijd tegen overactieve blaas

We kennen Botox, een product van het Amerikaanse bedrijf Allergan, waarschijnlijk allemaal als bestrijder van rimpels. Inspuitingen met dit product kunnen de huid een jonger uitzicht geven. Vooral bij vrouwen is Botox al jarenlang populair, zij het dat er soms ook op een kritische manier naar dit product wordt gekregen.

De verkopen van Botox zijn wereldwijd opgelopen tot zowat anderhalf miljard dollar. Opvallend is dat maar ongeveer de helft van dat bedrag op rekening van cosmetische doeleinden kan worden geschreven. In toenemende mate wordt Botox ook voor medische doeleinden gebruikt. Die medische doeleinden blijken bovendien veel uitgebreider te zijn dan aanvankelijk was gedacht.

Inspuitingen met Botox in de blaas kunnen namelijk ook incontinentie helpen bestrijden, zo blijkt uit twee verschillende studies. Op basis van de resultaten van deze onderzoeken werd bij de Amerikaanse Food and Drug Administration een toelating aangevraagd voor een uitgebreider gebruik van Botox voor medische doeleinden. 

De rimpelbestrijder kan met andere woorden ook worden ingezet in strijd tegen overactieve blaas. Botox zou meer bepaald bijzonder geschikt zijn voor de bestrijding van ernstige blaasproblemen, tenminste wanneer we de getuigenis van Allergan Chief Executive Officer David Pyott mogen geloven. Injecties in de blaas kunnen de problemen van mensen met incontinentie helpen verlichten.

Pyott schat dat de markt voor Botox bij de bestrijding van blaasproblemen ongeveer een half miljard dollar groot zal zijn. Hij voegde er nog aan toe dat de medische wereld aangenaam verrast zal worden door de resultaten die het onderzoek gaat afleveren. Botox blijkt namelijk niet alleen inzetbaar te zijn tegen blaasproblemen, maar blijkt ook een gunstig effect te hebben wat het bestrijden van migraine betreft.

Syndicatie