Boulemiepatiënten kunnen als gevolg van te lage bloeddruk flauw vallen

Boulemiepatiënten kunnen als gevolg van te lage bloeddruk flauw vallen

Dehydratie kan een gevolg zijn van eetstoornissen als boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort

Samenleven met iemand die last heeft van eetstoornissen als boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort is zeker niet gemakkelijk. De eetproblemen kunnen pas na een tijdje aan de oppervlakte komen, meer bepaald op een moment dat de aandoening al in een verder gevorderd stadium is beland. Bovendien kan de gezondheid van de patiënt ernstige schade ondervinden. Het aantal aandoeningen dat het gevolg is van eetstoornissen, is bijna niet te overzien.

Boulemiepatiënten kunnen bijvoorbeeld als gevolg van lage bloeddruk flauw vallen. In eerste instantie kan dat flauwvallen voorafgegaan worden door aanvalllen van duizeligheid. Deze verschijnselen kunnen bovendien gepaard gaat met een abnormale hartslag. Ook een abnormaal lage lichaamstemperatuur kan één van de symptomen zijn. 

Dehydratie kan eveneens een gevolg zijn van eetstoornissen als boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort. De patiënte (het betreft inderdaad meestal vrouwen) krijgt te weinig water binnen, want ook water wordt gerekend tot de bestanddelen die tot gewichtsverlies bijdragen. Bovendien gaat boulemie vaak gepaard met braakaanvallen, eveneens met waterverlies tot gevolg. Uiteindelijk kan de afloop een algemene verzwakking zijn, of in het ergste geval zelfs beschadiging van de nieren.