Dieet: symptomen van eetstoornissen kunnen van kwaad naar erger gaan

Dieet: symptomen van eetstoornissen kunnen van kwaad naar erger gaan

Onderscheid tussen het volgen van een gewoon dieet en eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort is vaak moeilijk te maken

Het volgen van dieet is op zich natuurlijk geen slechte zaak, integendeel zelfs. Een verantwoord dieet kan aandoeningen als hart- en vaatziekten helpen voorkomen. Toch is voorzichtigheid geboden. Lynn Grefe, CEO van de Amerikaanse National Eating Disorders Association, is van mening dat de stap naar eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort vaak snel is gezet.

De symptomen van eetstoornissen kunnen namelijk van kwaad naar erger gaan. Het kan beginnen met het overslaan van maaltijden of het niet langer meer eten van de zaken waarvan wordt vermoed dat ze snel kilo’s doen bijkomen. In een volgende fase krijgen we symptomen als het uitbraken van voedsel, het slikken van laxeermiddelen. Volgens Grefe zijn we in dat stadium de gevarenzone al gepasseerd.

Het onderscheid tussen het volgen van een gewoon dieet en eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort is vaak moeilijk te maken. Volgens Grefe is het daarom erg belangrijk om de voedingsgewoonten van iemand waarbij problemen worden vermoed goed in de gaten te houden.

Syndicatie