Maak kennis met de supergezonde paarse aardappel

Maak kennis met de supergezonde paarse aardappel

De wetenschap heeft een nieuwe én gezondere aardappel ontwikkeld

In Europa is hij nog niet algemeen verspreid, maar de Amerikanen hebben al voluit de kans gehad om kennis te maken met de paarse aardappel. De wetenschap heeft namellijk een nieuwe én gezondere aardappel ontwikkeld, dat gebeurde meer bepaald aan de universiteit van Kansas. De aardappel heeft in de vorm van de paarse tomaat een broertje, die vanwege het gehalte aan anthocyanine kanker zou kunnen helpen voorkomen.

De paarse aardappel beschikt over nog andere eigenschappen, namelijk het vermogen om de bloeddruk te doen dalen. Een uitgebreid artikel daaromtrent verscheen in het ACS' Journal of Agricultural and Food Chemistry. Bovendien hoeven mensen die zich zorgen maken om gewichtstoename zich geen zorgen te maken. Uit experimenten bleek dat zelfs iemand die 2x per dag paarse aardappelen at geen gewicht bijwon. Het effect van deze aardappel zou hetzelfde zijn als dat van ACE-inhibitor geneesmiddelen. Uiteraard is vooral het bloeddruk-effect bij deze aardappel interessant.

Steeds meer mensen hebben last van een hoge bloeddruk. Nog niet zo lang geleden verscheen in dat verband een alarmerend rapport van de American Heart Association (AHA). In dat rapport stond te lezen dat maar liefst 50% van de mensen die bloeddrukverlagers nemen nog steeds met een te hoge bloeddruk af te rekenen hebben. Geneesmiddelen krijgen met andere woorden de bloeddruk niet altijd onder controle.

Voorkomen is daarom beter dan genezen, want het voorkomen van een te hoge bloeddruk is één van de belangrijkste manieren om hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarom is het niet onbelangrijk dat we op onze voeding letten met de bedoeling om de bloeddruk onder controle te houden. Blijkt namelijk dat wie op zijn voeding let vaak veel minder moeite heeft om zijn bloeddruk onder controle te krijgen. Kleine dingen kunnen volstaan om de bloeddruk goed te verzorgen.

 

Syndicatie