Een slok groene thee kan angstgevoelens helpen onderdrukken

Een slok groene thee kan angstgevoelens helpen onderdrukken

Thee bevat de relaxerende stof theanine

De meeste mensen letten misschien op hun dieet, maar zien vaak over het hoofd dat ook wat ze drinken belangrijk is voor hun gezondheid. Vooral suikerhoudende drankjes zijn zeer populair, het volstaat om in de eigen omgeving rond te kijken voor dat de bevestiging voor te vinden. Daarnaast moet natuurlijk ook gewaarschuwd worden voor het gevaar van te veel alcohol, waar tal van risico’s aan verbonden zijn.

Jim White, eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, heeft alternatieven naar voren geschoven voor het gebruik van ongezonde drankjes. Hij trekt vooral ten strijde tegen alcohol, dat op termijn onze stemming kan drukken, aanleiding kan geven tot vermoeidheidsgevoelens en slaapstoornissen veroorzaakt. Volgens White hoeven we ons echter geen zorgen te maken, er bestaan voldoende gezonde alternatieven voor alcoholische en suikerrijke drankjes.

Wie minder calorieën wil binnen krijgen, en dus suikerrijke drankjes zal vermijden, kan zijn toevlucht nemen tot een drankje dat een sterk kalmerend effect heeft. We kennen uiteraard allemaal thee, maar zijn ons onvoldoende bewust van de positieve uitwerkingen die het drinken van groene thee kan hebben. Deze thee is niet alleen kalmerend, maar ook verder een positieve invloed op ons functioneren hebben.

Een slok groene thee kan angstgevoelens helpen onderdrukken, zodat dit drankje het lijden van mensen die aan angstneuroses of aan psychoses lijden kan helpen verzachten. Thee bevat namelijk de relaxerende stof theanine, die al vrij snel na het drinken in werking treedt. In de Verenigde Staten wordt groene thee door sommige dokters voorgeschreven als de meeste gezonde drank die op de markt beschikbaar is.

Syndicatie