Modellen en beroemdheden kunnen tot eetstoornissen als boulemie of Anorexia Nervosa stimuleren

Modellen en beroemdheden kunnen tot eetstoornissen als boulemie of Anorexia Nervosa stimuleren

Mensen met aanleg voor eetstoornissen als boulemie of Anorexia Nervosa moeten niet opkijken naar models

We leven in een wereld waar vooral voor vrouwen slank zijn hét ideaal blijft. Elke vrouw wel de slanke lijn van een topmodel, daarbij over hoofd ziend dat dergelijke vormen eerder regel dan uitzondering zijn. Bewondering voor modellen en beroemdheden kan zodoende leiden tot eetstoornissen als boulemie of Anorexia Nervosa. Vrouwen of meisjes hebben het ideaalbeeld van die of die beroemdheid voor ogen en willen er even slank uitzien. Vanzelfsprekend lukt dat niet altijd.

Wat is daarom de boodchap? Mensen met aanleg tot eetstoornissen als boulemie of Anorexia Nervosa moeten niet opkijken naar models of naar de beroemdheden die we in de film, televisie of internet zien opduiken. Wetenschappelijk onderzoek leert dat 70% van de meisjes zichzelf vergelijkt met de afbeeldingen in magazines. Daarvan gaat 47% uiteindelijk over op een dieet, kwestie van dezelfde vormen te kunnen bereiken.

Zo onstaan eetstoornissen als boulemie of Anorexia Nervosa. Deze aandoeningen zijn vaak echter op een vals beeld gebaseerd. De moderne technologie laat namelijk toe om beelden bij te werken, zeker wat modemagazines betreft. Fotoshop of andere hulpmiddelen laten toe om beelden bij te werken zodat uiteindelijk de juiste maten worden bereikt. In vaktermen spreekt men dan van Airbrushing. Diegene die de beelden ziet, denkt dat ze echt zijn. Ze proberen die na te bootsen, met de gekende volgen.

Syndicatie