Patiënten met eetstoornissen kunnen maar moeilijk terugkeren naar normaal eetpatroon

Patiënten met eetstoornissen kunnen maar moeilijk terugkeren naar normaal eetpatroon

Soms duurt het jaren alvorens iemand met eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort om hulp zoekt

Het is een algemeen bekend feit dat mensen die leiden aan eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort proberen om hun problemen zo lang mogelijk te verbergen. Wanneer die problemen aan het licht komen, kan de patiënt(e) (meestal betreft het vrouwen) al met serieuze gezondheidsproblemen te maken hebben. Die kunnen verschillen van geval tot geval.

Patiënten met eetstoornissen kunnen maar moeilijk terugkeren naar normaal eetpatroon zonder hulp van buitenaf. Misschien is dit in een vroeg stadium van de aandoening nog mogelijk, maar we stelden hierboven al dat vrouwen die met eetproblemen af te rekenen hebben die zo goed mogelijk gaan proberen te verbergen. Het weer uitbraken van het eten zal bijvoorbeeld gebeuren op een moment dat niemand er aandacht aan besteedt.

Soms duurt het jaren alvorens iemand met eetstoornissen zoals boulemie, Anorexia Nervosa enzovoort om hulp zoekt. Sommige vrouwen ontpoppen zich namelijk tot echte specialisten wat betreft het verbergen van hun aandoening betreft. Dat geldt alleszins bij de mildere vormen van de aandoening, hoewel zelfs die mildere vormen een zeer schadelijk effect kunnen hebben. Vaak evolueert de situatie echter in dermatige ernstige zin dat verstoppertje spelen niet langer mogelijk is. In dat geval zal professionele hulp meer dan welkom zijn.