Bepaalde delen van de hersenen ondervinden wel degelijk invloed van straling mobieltjes

Bepaalde delen van de hersenen ondervinden wel degelijk invloed van straling mobieltjes

Wetenschappers gaan verder met onderzoek naar mogelijk schadelijke gevolgen van te veel mobiel telefoneren

Volgens de CTIA-The Wireless Association, een organisatie van telecomoperatoren, verkopers en producenten van mobiele telefoontjes, liggen er momenteel nog geen bewijzen op tafel die kunnen aantonen dat mobiel telefoneren negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Er zijn ongeveer 300 mobieltjes in omloop in de VS en tot dusver kan volgens de CTIA-The Wireless Association niemand bewijzen dat er schade is veroorzaakt door het gebruik van een mobieltje.

Bepaalde delen van de hersenen ondervinden wel degelijk invloed van straling mobieltje, zo blijkt uit recent wetenschappelijk onderzoek. Daarmee is echter nog niet gezegd dat die invloed ook schadelijk zou zijn. Op dat vlak werd geen enkel bewijs aangeleverd, alleen werd wetenschappelijk vastgesteld dat mobiel telefoneren invloed heeft op de hersenen.

De wetenschappers gaan intussen verder met het onderzoek naar mogelijk schadelijke gevolgen van te veel mobiel telefoneren. Die schadelijke gevolgen zouden op de eerste plaats te wijten zijn aan de straling die uitgaat van een mobiele telefoon. Veel meer valt daarover voorlopig niet te zeggen, het is gewoon wachten op de uitslag van nieuwe studies.

Syndicatie