Diagnose ziekte van Ménière mag niet te vroeg en niet te laat gesteld worden

Diagnose ziekte van Ménière mag niet te vroeg en niet te laat gesteld worden

Verkoudheid en griep kunnen symptomen oproepen die doen denken aan ziekte van Ménière

De ziekte van Ménière is een aandoening waar de medische wereld nog altijd moeite heeft. Sommige patiënten kunnen er maandenlang mee rondlopen zonder dat ze er attent op worden gemaakt dat ze aan deze ziekte lijden. Voor niet-specialisten is het vaak inderdaad moeilijk om in dit geval de juiste diagnose te stellen.

Vaak wordt iemand door zijn omgeving er op attent gemaakt dat hij of zij wel eens aan de ziekte van Ménière zou kunnen lijden. Iedereen kent in zijn omgeving wel iemand die aan deze aandoening lijdt, zodat mond-aan-mond reclame nog steeds een belangrijke rol speelt bij de herkenning er van.

Het zal je maar overkomen: je bent ergens aan het winkelen en plots voel je je duizelig en misselijk worden. Sommige mensen moeten dan beroep doen op hulp, ze vragen iemand te bellen die hen kan ophalen. Snel ingrijpen is vaak noodzakelijk, want de aanvalllen van de ziekte van Ménière kunnen bijzonder heftig zijn.

De diagnose van ziekte van Ménière mag echter niet te vroeg en niet te laat gesteld worden. Het heeft namelijk geen zin om Meunière te roepen wanneer het nog niet 100% zeker is dat het inderdaad om deze aandoening betreft. Anderzijds heeft het weinig zin om iemand lang te laten rondlopen met symptomen die sterk op Ménière gelijken. Maar toch is voorzichtigheid geblazen!

Verkoudheid en griep kunnen namelijk symptomen oproepen die doen denken aan ziekte van Ménière. Raadpleeg daarom steeds een oorarts om zekerheid te hebben, hij is de enige die in staat zal zijn om de juiste diagnose te tellen. Luidt het vonnis dat u inderdaad aan de aandoening lijdt, dan wensen we u veel sterkte toe.