Jeugd speelt steeds gevaarlijkere spelletjes, ouders houden beter oogje in het zeil

Jeugd speelt steeds gevaarlijkere spelletjes, ouders houden beter oogje in het zeil

Kaneel uitdaging en wurgsex zijn maar enkele van de spelletjes die erg populair zijn bij jongeren

De meeste ouders waarschuwen hun kinderen aan de gevaren verbonden aan het gebruik van alcohol en drugs. Ook wat betreft roken wordt meestal een waarschuwing meegegeven. Recent is ook het roken van waterpijpen met Turkse tabak (geen drugs dus) erg populair geworden. Er zijn dus heel wat gevaaren die onze jeugd bedreigen, waakzaam is en blijft geboden. Iedereen is jong geweest en op jeugdige leeftijd wordt men vaak graag met uitdagingen geconfronteerd.

Maar er zijn ook gevaren waar ouders zich niet of nauwelijks bewust van zijn. Er zijn verschillende spelletjes populair die in extreme gevallen levensbedreigend kunnen zijn. De meeste van die spelletjes zijn van de Verenigde Staten naar hier overgewaaid. Via het internet gebeurt hun verspreiding razendsnel.

De jeugd speelt steeds gevaarlijkere spelletjes, ouders houden dus beter een waakzaam oogje in het zeil. Sommige van die spelletjes zijn zo bizar dat sommige ouders vol ongeloof reageren wanneer ze horen dat hun kinderen er zich mee bezighouden. Toch mogen de risico’s van die spelletjes niet onderschat worden.

Kaneel uitdaging en wurgsex zijn maar enkele van de spelletjes die erg populair zijn bij jongeren. John Santelli, president van de American Society of Adolescent Health en aan Columbia University pediatrie professor,  heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek naar die gevaarlijke spelletjes. Hij bevestigt dat de gevaren verbonden aan deze spelletjes in het ergste geval inderdaad de dood tot gevolg kunnen hebben.

Santelli stelt vast in de Verenigde Staten zich steeds jongere kinderen aan gevaarlijke spelletjes wagen. Het zijn vooral jongens die er mee bezig zijn, maar hij wordt ook steeds meer geconfronteerd met gevallen waar meisjes bij betrokken zijn. Meestal gebeuren die spelletjes in groep, waarbij de deelnemers elkaar opjutten. Een ongeval is dan uiteraard snel gebeurd. 

Syndicatie