Bestrijding ziekte van Crohn via voorgevulde Cimzia-spuit

Cimzia van UCB wordt gebruikt voor de bestrijding van reumatoïde artritis (RA), maar is ook goedgekeurd voor het verminderen van de tekens en symptomen van de ziekte van Crohn en het behoud van een klinische respons bij volwassen patiënten met een matige tot ernstige ziekte en een onvoldoende respons op een conventionele behandeling.

De nieuwe voorgevulde spuit is nu ook in de VS beschikbaar voor patiënten met de ziekte van Crohn die behandeld worden met Cimzia® voor onderhuidse zelftoediening.
 
De voorgevulde spuit werd ontwikkeld voor gebruik door patiënten met verschillende greepvaardigheden en greepsterkten. De nieuwe spuit kreeg van de Arthritis Foundation de aanbeveling "Gemakkelijk te gebruiken " (Ease-of-Use) als gevolg van een positieve evaluatie van het ontwerp van de spuit door het onafhankelijk onderzoekslaboratorium van de Arthritis Foundation(TM). 
 
"Deze spuit is het resultaat van onze partnerovereenkomst met OXO® en toont de inzet van UCB voor patiënten met ernstige ziektes. We werkten samen met de reumapatiënten, de ontwikkelingsteams en de ingenieurs en zijn tot een ontwerp gekomen waarbij rekening is gehouden met een aantal van de moeilijkheden bij zelfinjectie. UCB is verder gegaan dan het aanbieden van een nieuwe doeltreffende behandeling. Onze langetermijnpartnerovereenkomst met OXO® stelt ons in staat het dagdagelijkse leven van RA patiënten gemakkelijker te maken.", aldus Roch Doliveux, Chief Executive Officer van UCB.
 
"Bovendien zijn wij verheugd ook patiënten in de VS met de ziekte van Crohn de mogelijkheid te kunnen bieden om Cimzia® zelf toe te dienen met behulp van deze nieuw ontwikkelde spuit. Patiënten zullen nu gemakkelijk thuis zelf injecties kunnen toedienen", aldus Doliveux.
 
Met de ontwikkeling van de nieuwe, voorgevulde spuit van UCB werd begonnen toen uit onderzoek van UCB bij patiënten duidelijk werd dat zelfinjectie voor vele patiënten met RA een uitdaging is. UCB en OXO® betrokken dan ook patiënten om beschikbare spuiten en het UCB prototype te evalueren.
 
De voorgevulde spuit die beschikbaar is voor gebruik met Cimzia®, werd specifiek ontwikkeld met het volgende voor ogen:
 
  1. Gemakkelijk vast te houden brede flenzen (vingergrepen) - Door de zachte, slipvrije greep kunnen patiënten de spuit op verschillende manieren stevig vasthouden.
  2. Gemakkelijk te verwijderen naaldbeschermer - Afgeronde vingerlus voor het gemakkelijk verwijderen van de naaldbeschermer; uitstaande naalddop om naaldenprikken als gevolg van terugslag te verminderen.
  3. Gemakkelijk in te duwen zuiger - Groot en zacht duimkussen voor het indrukken van de zuiger.
  4. Gemakkelijk af te lezen spuitlichaam - Vergroot spuitlichaam verzekert de toediening van de gehele dosis omdat patiënten het geneesmiddel in de spuit kunnen zien en weten wanneer alles geïnjecteerd is.
  5. Gemakkelijk vast te houden elliptisch spuitlichaam - Een elliptisch spuitlichaam verbetert de grip en voorkomt wegglijden tijdens het gebruik door de patiënt.
  6. Gemakkelijk te openen verpakking - Het deksel met een afgeronde hoek maakt gebruik van Velcro® voor het gemakkelijk openen en weer afsluiten. Grote, gemakkelijk te lezen richtlijnen en duidelijke visuele aanwijzingen geven aan hoe de patiënt de verpakking moet gebruiken en Cimzia® moet toedienen/injecteren.Ten slotte: de plastic binnenverpakking met een grote vingerruimte vergemakkelijkt het uitnemen van de spuit door de patiënten.

 

Syndicatie