Kleur van stoelgang vertelt veel over uw gezondheid

Kleur van stoelgang vertelt veel over uw gezondheid

Besteed voldoende aandacht aan uw stoelgang

Het leven dat zich op het kleinste kamertje van het huis afspeelt, mag zonder meer tot het intiemste gedeelte van ons leven gerekend worden. Weinig lichaamsfuncties worden zo geheim gehouden als poepen. Het gebeurt achter een gesloten deur, waarbij we angstvallig ons best doen om zo min mogelijk kabaal te houden. Winden die het lichaam op een luidruchtige manier verlaten, zijn compleet uit de boze.

Uiteraard speelt de neus hier een rol in het verhaal. We weten allemaal dat onze stoelgang niet bepaald naar viooltjes ruikt, dus probeert iedereen die vervelende geurtjes in de mate van het mogelijke in eigen huis te houden. In veel huizen staat in de buurt van de WC een flesje met deodorant om vervelende geuren na het poepen te verdrijven. Toegegeven, de inhoud van de pot kan behoorlijk ruiken.

Maar hier geldt een eerste opmerking: mensen met een sterk ruikende stoelgang hebben meestal een gezond darmstelsel. Ten onrechte worden ze soms beschuldigd van een onhygiënisch gedrag. Het spreekt voor zichzelf dat ze onmogelijk verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor de reukhinder die hun poep eventueel zou kunnen veroorzaken. Maar we zouden het hebben over de kleur van de stoelgang, want die is zonder meer belang.

De kleur van de stoelgang vertelt veel over uw gezondheid, want op basis van de kleur kunnen ziekten als die van Crohn, darmkanker, verstopping, geïrriteerde darmen enzovoort tijdig vastgesteld worden. Besteed daarom voldoende aandacht aan uw stoelgang, dit opnieuw in het teken dat voorkomen beter is dan genezen. Af en toe in de pot kijken na het doen van de grote boodschap kan dus zeker geen kwaad.

Syndicatie