Waarom heb ik een slecht ruikende adem?

Waarom heb ik een slecht ruikende adem?

5 veel voorkomende redenen voor een slecht ruikende adem

Hoe weet ik dat een slecht ruikende adem heb?

Sommige hebben het nu eenmaal wel, anderen hebben er compleet geen last van. Bij wie het wel heeft, kan het leven een stuk moeilijker worden. Iemand met een slecht ruikende adem zal namelijk vroeg of laat ondervonden hebben dat andere mensen (letterlijk) lucht gekregen hebben van zijn of haar probleem. In het ergste geval kan hij of zij zelfs vanwege de geurproblemen gemeden worden.

Honden staan bekend om hun onwelriekende adem en van ons geliefkoosd huisdier zullen we dit euvel nooit kwalijk nemen. De zaken liggen echter heel anders wanneer het gaat om een partner, een familielid of een vriend. De aanwezigheid van iemand met een slechte adem in de buurt kan een behoorlijk storend effect hebben. In bepaalde gevallen kan de geur eenvoudigweg niet te harden zijn. In dat geval zit u met een probleem opgezadeld. U wil persoon X namelijk niet kwetsen, maar wordt anderzijds regelmatig met het probleem van zijn of haar slecht ruikende adem geconfronteerd.

Vaak gebeurt het zelfs dat iemand niet beseft dat hij of zij met een slecht ruikende adem rondloopt totdat het hem of haar op een discrete of minder discrete manier wordt verteld. Hoe kan u weten of u al dan niet lijdt aan een slecht ruikende adem? Eigenlijk is er een heel eenvoudige manier om dat aan de weet te komen. Steek een vinger in de mond en wrijf er mee over de onderkant van de tong. Wrijf vervolgens over uw hand en wacht een paar minuten. Wanneer uw hand ‘ruikt’, mag u er zeker van zijn dat hetzelfde het geval is met uw adem.

De vraag is uiteraard hoe iemand aan een slecht ruikende adem komt. Er zijn vijf veel voorkomende redenen, die we voor u even op een rijtje zetten

1. Een slecht ruikende adem kan veroorzaakt worden door de bacteriën die zich in uw mond ophouden. Iedereen heeft bacteriën in de mond, ze bevinden zich letterlijk overal. Ze kunnen de tong bedekken, zich tussen de tanden ophouden. In geval ze te talrijk worden, kunnen ze giftige stoffen gaan afscheiden. Het resultaat is bekend: u zit met een slecht ruikende adem opgezadeld.

 2. Ook de amandelen kunnen een slecht ruikende adem veroorzaken. Tussen uw amandelen kan zich een op kaas lijkende substantie vormen. Die hoeft niet altijd een kwalijke geur te verspreiden, maar het kan wel het geval zijn. In dat verband hebt u pech (of anders gezegd: een slecht ruikende adem)

 3. Voedselresten tussen de tanden zijn een voor de hand liggende reden voor het ontwikkelen van een slecht ruikende adem. Daarom is het steeds aanbevolen om de tanden goed te wassen. Onder andere vis, ajuinen enzovoort kunnen een slecht ruikende adem veroorzaken, zelfs uren nadat u uw tanden hebt gewassen.

4. Slechte gewoonten kunnen eveneens bijdragen tot een slecht ruikende adem. In dat verband mag u denken aan het roken van sigaren, sigaretten of pijp, evenals aan het kauwen van tabak. In elk van deze gevallen wordt u met een slecht ruikende adem opgezadeld.

5. Maagproblemen kunnen ook debet zijn aan een slecht ruikende adem. Een maagzweer kan bijvoorbeeld voor problemen zorgen, want deze lost regelmatig gas.

Syndicatie