Hoe vermijd ik de ziekte van Lyme?

Hoe vermijd ik de ziekte van Lyme?

De juiste instructies helpen de ziekte van Lyme te voorkomen

Met de ziekte van Lyme is er iets eigenaardigs aan de hand. Pakweg 30 jaar geleden was de ziekte nauwelijks bekend. Heelwat vroeg slachtoffers van de aandoening ontsnapten slechts op het nippertje aan de dood, gewoon omdat de aandoening niet tijdig werd herkend. Tegenwoordig hebben dokters veel meer ervaring met Lyme, zodat de schade meestal beperkt kan worden gehouden. Toch blijft voorkomen beter dan genezen.

Hoe vermijd ik de ziekte van Lyme?, is een vraag die vaak aan dokters wordt gesteld. Het is geen overbodige vraag, want deze aandoening is tegenwoordig de meest voorkomende ziekte die door insecten wordt verspreid. De dader is in dit geval de teek, die drager kan zijn van de Borrelia Burgdorferi bacterie. Naar verluidt zou 10 tot 15% van de teken drager zijn van deze bacterie.

De juiste instructies kunnen helpen de ziekte van Lyme te voorkomen. Volgens het New England Journal of Medicine komt het er op de eerste plaats op aan om de tekenbeten te herkennen. Hierbij dient echter opgemerkt dat niet elke tekenbeet risico’s op Lyme met zich meebrengt, sommige beten zijn verdachter dan anderen. Wanneer verwachte beten tijdig met antibiotica worden behandeld, kan een uitbraak van de ziekte worden voorkomen.

Syndicatie