Chocolademelk met laag vetgehalte kan sportieve prestaties helpen verbeteren

Chocolademelk met laag vetgehalte kan sportieve prestaties helpen verbeteren

Is chocolademelk hét aanbevolen sportdrankje?

Sporten is tegenwoordig populair, gelet onder andere op het groot aantal joggers dat alle dagen zijn kilometers loopt. Bij lichaamsbeweging hoort uiteraard aangepaste voeding en drank. Sportdrankjes zijn dus eveneens populair, iemand die een beetje sportief is durft er wel wat geld voor op tafel te leggen. Blijft echter de vraag welk drankje de voorkeur moet krijgen voor mensen met een sportief hart.

Chocolademelk met laag vetgehalte kan de sportieve prestaties helpen verbeteren, zo blijkt uit recent onderzoek. John L. Ivy, dekaan bij het departement kinesiology and health education aan de University of Texas, heeft heel wat onderzoek gedaan omtrent de gevolgen van het drinken van chocolademelk en hij is heel enthousiast. De positieve effecten van dit drankje worden vaak onderschat, aldus Ivy.

Is chocolademelk dan hét aanbevolen sportdrankje? Zo willen we het niet stellen, maar wel kan worden opgemerkt dat het drinken van een glas van deze drank de energie verloren bij het sporten snel kan helpen terugwinnen. Uiteraard moet wel het vetgehalte van de chocolade in de gaten worden gehouden. Mooi meegenomen is uiteraard dat chocolade ook een positief effect op het humeur heeft.

Syndicatie