Wat gaat de dokter vragen wanneer ik met klachten kom rond overvloedig wateren?

Wat gaat de dokter vragen wanneer ik met klachten kom rond overvloedig wateren?

Raadpleeg onmiddellijk een dokter wanneer veelvuldig plassen gepaard gaat met andere symptomen

Urineren kan voor sommige mensen een ware obsessie vormen, in die zin dat ze voortdurend moeten uitkijken of er een toilet in de buurt is. Er kan in dat geval sprake zijn van een overgevoelige blaas, maar overvloedig wateren of (te) vaak moeten gaan plassen kan ook minder onschuldige oorzaken hebben.

Om nog maar één voorbeeld te geven: een trombose of andere neurologische aandoeningen kunnen de zenuwen in de buurt van de blaas beschadigen, wat tot problemen kan leiden doordat de blaas niet meer goed functionteert. Dit kan tot gevolgen hebben dat iemand vaker dan normaal moet gaan plassen. Wie overvloedig moet wateren, moet steeds eerst een zelfanalyse doen en vervolgens indien noodzakelijk een dokter raadplegen

Raadpleeg in ieder onmiddellijk een dokter wanneer veelvuldig plassen gepaard gaat met andere symptomen. Iemand wie ’s nachts regelmatig op moet om naar het wc te gaan, zal al een alarmlichtje zien branden. Andere waarschuwingssignalen zijn overvloedig wateren in combinatie met koorts, pijn in de rug of de zij, braken, koude rillingen, toename van de eetlust, vermoeidheid enzovoort.

Er zijn nog enkele andere factoren die in combinatie met veelvuldig plassen een alarmsignaal geven. We denken daarbij een bloed in de urine of anderzijds ook troebele urine. Ook het niet goed meer functioneren van penis of vagina kan een symptoom zijn dat er iets fout zit.

Wat gaat de dokter vragen wanneer ik met klachten kom rond overvloedig wateren? Om een betrouwbare diagnose te stellen, zal u volgende vragen moeten beantwoorden:

Neemt u medicijnen?
Zijn er andere symptomen die u hebt ervaren?
Zijn er alleen problemen ’s nachts of alleen overdag?
Is uw urine lichter of donkerder dan normaal het geval is?
Drinkt u regelmatig alcohol of dranken die cafeïne bevatten?

Syndicatie