Hoe wordt overvloedig urineren behandeld?

Hoe wordt overvloedig urineren behandeld?

Behandeling van veelvuldig wateren of plassen is afhankelijk van de oorzaak er van

Het zal je maar overkomen: je hebt een gevoelige blaas, met als gevolg dat je meerdere keren per nacht het bed uitmoet om de wc te gaan opzoeken. Het is niet altijd even evidend om bij de terugkeer onder de lakens meteen weer de slaap te vatten. Slapeloosheid kan het vervelende gevolg zijn van veelvuldig wateren of plassen.

Dat veelvuldig wateren of plassen kan verschillende oorzaken hebben, een overgevoelige blaas kan dan ook op verschillende manieren behandeld. Het is in ieder geval raadzaam om een dokter te raadplegen wanneer u met het probleem van overvloedig urineren wordt geconfronteerd. Soms zijn de oorzaken onschuldig, maar soms zijn die oorzaken ook minder onschuldig.  

Hoe wordt overvloedig urineren behandeld? Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig: naargelang de oorzaken er van. Wanneer bijvoorbeeld suikerziekte of diabetes de oorzaak is, komt het er op aan om het suikergehalte in het bloed onder controle te krijgen. Dit zal uiteraard gebeuren op basis van aangepaste medicatie. Een overactieve blaas zal anderzijds met andere geneesmiddelen gebeuren.

De behandeling van veelvuldig wateren of plassen is zodoende afhankelijk van de oorzaak er van. Daarbij is niet altijd noodzakelijk om beroep te doen op medicatie, in veel gevallen kan u zelfs iets aan het probleem doen zonder dat daar grote inspanningen voor vereist zijn. Zo kan het bijvoorbeeld helpen om de blaas te trainen door over een periode van bijvoorbeeld 12 weken steeds grotere intervals van plaspauzes in te lassen. Op die manier went de blaas er aan om de urine langer op te houden. Ook Kegel oefeningen, die vooral in de Verenigde Staten erg populair zijn, kunnen een duit in het zakje doen wat betreft de controle van de blaas.
 
Uiteraard kunnen dieet en drankgewoontes hun steentje bijdragen aan het zoeken naar een oplossing. Vermijd op de eerste plaats voedingsproductie die de blaas kunnen irriteren. We denken daarbij onder andere aan cafeïne, alcohol, tomaten, chocolade, zoetstoffen, kruiden enzovoort. Eet ook veel vezelrijk voedsel, want constipatie kan de symptomen van een overactieve blaas nog doen toenemen. Vermijd ook drinken voor het slapen gaan, op die manier kan worden vermeden dat u voor het slapen gaan nog naar het toilet moet gaan.

Syndicatie