Overvloedig drinken van koffie kan de risico’s op osteoporse doen toenemen

Overvloedig drinken van koffie kan de risico’s op osteoporse doen toenemen

Voldoende vitamine D kan de effecten van veel koffie drinken afzwakken

Onderzoekers van de Oregon State University kwamen tot een merkwaardige vaststelling. Het drinken van koffie blijkt allesbehalve positief te zijn voor de kwaliteit van ons beenderstelsel. Momenteel is er een vervolgstudie aan de gang en die moet de bekomen resultaten bevestigen of ontkennen. Want de resultaten van de studie zijn op zijn zachtst gezegd verbazingwekkend.

Overvloedig drinken van koffie kan de risico’s op osteoporse doen toenemen, zodat waakzaamheid geboden is. Voldoende vitamine D kan echter de effecten van het drinken van te veel koffie afzwakken. Zware koffiedrinkers moeten dus voldoende in de zon lopen om hun vitamine D gehalte op peil te houden. Vergeet ook niet het kalkgehalte in de gaten te houden, want het was toch wel verrassend te vernemen dat koffie schadelijk is voor het beenderstelsel.

Hoe schadelijk is het drinken van koffie? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Veel mensen kunnen gewoonweg niet meer zonder hun bakje troost, ze functioneren minder goed wanneer ze niet regelmatig een kop koffie kunnen drinken. In de wereld van vandaag is koffie drinken bovendien een zeer aanvaarde gewoonte, niemand zal zich vragen stellen wanneer iemand regelmatig zijn portie cafeïne tot zich neemt.

Het is echter precies om die cafeïne waar alles om draait, want de wetenschap is er niet helemaal zeker van dat deze stof absouut onschadelijk is. Bovendien moeten er ook vraagtekens worden geplaats bij de reden waarom iemand koffie drinkt. Wie dat drinkt om wakker te blijven of om beter te presteren op het werk, kan toch beter zijn leefgewoonten eens grondig analyseren. Een verslaafdheid aan koffie, in welke mate dan ook, kan er op wijzen dat het gevoerde leven allesbehalve gezond mag worden genoemd.