Eet meer garnalen en versterk zo uw beenderstelsel

Eet meer garnalen en versterk zo uw beenderstelsel

Garnalen zijn rijk aan vitamine B-12

Veel meer dan vroeger zijn garnalen in alle vormen en formaten een onderdeel van onze voeding geworden. Er is natuurlijk de klassieke Noordzeegarnaal, maar we mogen uiteraard de scampi’s niet vergeten die we regelmatig op ons bord vinden. Deze zeevruchten worden steeds meer betaalbaar omdat ze in grote farms in een aantal (vooral Aziatische) landen gekweekt worden. Vervolgens worden ze per vliegtuig naar Europa gevlogen.

Eet meer garnalen en versterk zo uw beenderstelsel, zo lazen we in een advertentie. Garnalen zijn rijk aan vitamine B-12 dat de densiteit van ons beenderstelsel helpt versterken. Deze vitamines zijn namelijk cruciaal voor de vernieuwing van zone cellen. Bovendien zijn garnalen ook rijk aan vitamine D, die eveneens het beenderstelsel versterken. Wie vaak garnalen of scampi’s eet, moet dus niet echt bevreesd zijn voor osteoporose.

Iedereen heeft de mond vol over gezond voedsel, maar vaak weet niemand wat er met gezond voedsel eigenlijk wordt bedoeld. Betekent dit dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen gezond en minder gezond voedsel? In feite is praten over een dergelijk onderscheid overbodig, er zijn uiteraard geen minder gezonde of echt ongezonde voedingsproducten die we tot ons nemen. Was dat wel zo, dan zouden we al snel onder de groene zoden belanden.

Beter kan er gesproken worden over voedingsproducten die bepaalde chemicaliën bevatten die een weldadige invloed op onze gezondheid hebben. Deze chemische stoffen vloeien door ons lichaam, waarbij ze afkomstig zijn van de juiste mix van fruit, groenten, proteïnen en vetten. Ze geven ons een gezond gevoel, bezorgen ons energie en uiteindelijk maken ze ons leven een stuk gelukkiger.

Syndicatie