Chocolademelk kan prestaties van wielertoeristen helpen verbeteren

Chocolademelk kan prestaties van wielertoeristen helpen verbeteren

Combinatie van koolhydraten en proteïne doet sneller fietsen

Professionele wielrenners zijn er waarschijnlijk niets mee, maar mogelijk bestaat er een vorm van (lichte) doping die volstrekt wettelijk is. Chocolademelk blijkt namelijk veel gezonder te zijn dan oorspronkelijk was gedacht, tenminste wanneer we Amerikaanse onderzoekers mogen geloven. Het zou de prestaties van wielrenners helpen doen verbeteren.

Chocolademelk kan inderdaad de prestaties van wielertoeristen helpen verbeteren. We praten hier wel degelijk van mensen die voor het plezier op de fiets springen, want dit drankje zal iemand natuurlijk niet helpen om een ritje in de Tour de France te winnen.

De combinatie van koolhydraten en proteïne doet echter sneller fietsen, zo blijkt uit twee onderzoeken waar twee goedgetrainde wielertoeristen aan deelnamen. Die reden tot ze vermoeid genoeg waren en kregen dan een drankje toegediend. Bleek dat de mannen die chocolademelk hadden gedronken vier uur later op de fiets veel beter presteerden dan hun collega’s die een ander drankje gekregen hadden. Het verschil was opmerkelijk, bij een tijdrit over een vrij grote afstand was er zelfs sprake van een verschil van minuten.

Syndicatie