Sporen van XMRV-virus bij 90% van patiënten Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) aanwezig

Sporen van XMRV-virus bij 90% van patiënten Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) aanwezig

 Het zijn nog altijd vooral vrouwen die door Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) worden getroffen

 Het Amerikaanse Rode Kruis heeft al aangegeven dat het geen bloeddonors meer aanvaardt die lijden aan het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS). Het zijn nog altijd vooral vrouwen die door deze aandoening worden getroffen. Ook landen als het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada en Nieuw-Zeeland weinigeren CVS-patiënten als bloeddonor.

 Sporen van het XMRV-virus worden bij 90% van de patiënten die lijden aan het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) aangetroffen. Dit virus, dat ook een band heeft met prostaatkanker, kan volgens de Food and Drug Administration eveneens gelinkt  worden aan CVS. Volgens een woordvoerder van het FDA is echter meer onderzoek noodzakelijk.

 Alleen al in de Verenigde Staten zijn er 1 miljoen mensen die lijden aan het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS). Veel dokters staan sceptisch tegenover CVS en geloven niet dat het hier een daadwerkelijke aandoening betreft. Vaak wordt gedacht aan een vorm van depressie, met enigszins afwijkende symptomen gepaard gaat. Volgens de FDA moet er nog heel wat onderzoek rond het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) worden verricht.