Meer water drinken kan probleem van slechte of stinkende adem helpen oplossen

Meer water drinken kan probleem van slechte of stinkende adem helpen oplossen

Ook stukje brood eten kan slechte of stinkende adem verbeteren

Het probleem van een slechte of stinkende adem houdt wereldwijd miljoenen mensen wakker. Zij slapen 's nachts slecht omdat hun slechte of stinkende adem overdag de communcatie met de buitenwereld bemoeilijkt. Vaak wordt echter vergeten dat problemen met een slechte of stinkende adem 's nachts nog erger worden, simpelweg omdat de speekspelproductie tijdens de slaap vertraagt.

Met andere woorden: het probleem van de slechte of stinkende adem kan allereerst worden aangepakt door de speekselproductie te verbeteren. Eén van de mogelijkheden daartoe is het regelmatig kauwen op kauwgum. Hoe meer speeksel in de mond, hoe minder bacteriën. In speeksel zitten bovendien ook enzymen die bacteriën doden, zodat de zuiverende werking van speeksel in feite zelfs dubbel is.

Er zijn nog andere manieren waarmee het probleem van een slechte of stinkende adem kan worden aangepakt. Eén daarvan is het drinken van veel water, waardoor de mond wordt gespoeld en waardoor voedingspartikels en bacteriën weggespoeld worden. Het advies om meer water te drinken, geldt op de eerste plaats voor oudere mensen. Hou ouder iemand wordt, hoe groter namelijk de kans op dehydratatie. Wie regelmatig water drinkt, mag niet vergeten om bij elke slok even de mond te spoelen. Het probleem van de slechte of stinkende adem zal daarmee voor een stuk worden verholpen.

Af en toe wordt een slechte of stinkende adem veroorzaakt door onverwachte of zeldzamere factoren. Daarom kan het ook helpen om zich in geval van slechte of stinkende adem te laten onderzoeken door tandarts en/of dokter. Continue problemen met een slechte of stinkende adem kunnen namelijk wijzen op een ergere aandoening, zoals bijvoorbeeld een infectie.

Een minder gekende (deel)oplossing voor het probleem van een slechte of stinkende adem kan het eten van een stukje brood zijn. Wanneer dat stukje brood wordt doorgespoeld met water, zal het effect zelfs nog groter zijn. Vergeet echter niet om regelmatig de tanden te poetsen of te flossen wanneer u in de loop van de dag regelmatig een stukje brood eet. Het heeft weinig zin om het probleem aan de ene kant aan te pakken en het aan de andere kant te laten verder woekeren. Brood laat meestal ook partikels achter in de mond en die partikels trekken dan weer bacteriën aan.

Belangrijk in geval van een slechte of stinkende adem is om dit probleem niet naar het hoofd te transporteren. Zich terugtrekken op zichzelf, iemand die last heeft van een slechte of stinkende adem moet zonder verwijlen op zoek gaan naar een oplossing voor dit probleem. We kunnen u verzekeren dat die oplossing meestal wel wordt gevonden.

Syndicatie