Studie rond nieuw medicijn voor bestrijding van jicht succesvol afgerond

Studie rond nieuw medicijn voor bestrijding van jicht succesvol afgerond

Regeneron Pharmaceuticals heeft geneesmiddel voor jicht in laatste testfase

Regeneron Pharmaceuticals werkt aan een veelbelovend nieuw medicijn voor de bestrijding van jicht, een aandoening waar nog steeds geen sluitende behandeling voor bestaat. Momenteel wordt gewerkt in het laatste stadium van de Fase III testen, waarna het medicijn in een volgende fase kan gecommercialiseerd worden. Een wekelijkse dosis van Arcalyst, de naam van het nieuwe geneesmiddel, kan de pijnlijke opstoten van jicht met 80% reduceren, zo blijkt uit de resultaten van de proefnemingen.

Chief Executive Officer Len Schleifer van Regeneron Pharmaceuticals merkt echter op dat Arcalyst alleen werkt om pijn te voorkomen, ze kan die niet terugdringen wanneer ze er al is. Voor de nieuwe jichtbestrijder waren meer testen dan normaal nodig, want Regeneron Pharmaceuticals moest de juiste plaats vinden waar het geneesmiddel kan worden toegediend.

Veel meer details over het medicijn voor de bestrijding van jicht werden voorlopig niet bekendgemaakt. Die komen er uiteraard wel bij de lancering van het medicijn. Wanneer dit voor commercialisatie in aanmerking komt, moet nog worden bekeken. Veel zal afhangen van het succes van de testen in fase III. De tot dusver bekomen resultaten zijn echter zeer hoopvol en Regeneron Pharmaceuticals verwacht dat Arcalyst gaat uitgroeien tot een bestseller. Het nieuwe medicijn kan het leven van jichtpatiënten alleszins in aanzienlijke mate verlichten.

Syndicatie