Hoe worden vaginale infecties veroorzaakt door een gistschimmel behandeld?

Hoe worden vaginale infecties veroorzaakt door een gistschimmel behandeld?

Behandeling van vaginale infecties kan op verschillende manieren gebeuren

Candida is een vaginale infectie die door een gistschimmel wordt veroorzaakt en die op verschillende manieren kan worden behandeld. Meest frequent is het aanbrengen van een geneesmiddel in de vagina. Dat kan in de vorm van een crème, maar ook door het inbrengen van een zetpil. Veel van deze medicijnen kan over-the-counter verkrijgbaar. Deze medicijnen zijn eveneens te krijgen via een pil die oraal moet ingenomen worden.

Een vaginale infectie die door een gistschimmel wordt veroorzaakt kan in veel gevallen worden voorkomen door aan een aantal relatief kleine dingen aandacht te besteden. Dat geldt bijvoorbeeld voor het dragen van losse kleding gemaakt uit natuurlijke stoffen, zoals linnen, zijde, katoen enzovoort. Algemeen wordt ook het advies gegeven om het dragen van te strakke broeken te voorkomen.

Een enigszins eigenaardige advies is waarschijnlijk om geen douches te nemen. Door een douche te nemen worden namelijk bacteriën gedood die de schimmel controleren. Anderzijds wordt ook aanbevolen om het gebruik van deodorants tot een minimum te beperken. Ook het gebruik van tampons wordt best beperkt tot de momenten dat die echt nodig zijn.

Vooral wat betreft kleding en hygiëne moeten dus bijzondere voorwaarden getroffen worden. Het wordt bijvoorbeeld aangeraden om snel natte kleding uit te doen, zeker wanneer het een badjas, zwemkleding enzovoort betreft. Vrouwen krijgen ook het advies om niet te vaak hete baden te nemen. Ondergoed zou anderzijds best in warm water gewassen worden.

Op het gebied van voeding kan er ook een en ander gebeuren. De voorkeur dient uit te gaan naar een goed uitgebalanceerd dieet, met bijvoorbeeld veel aandacht voor yoghurt. Wie last heeft van diabetes, krijgt het advies om het suikergehalte in het bloed zo normaal mogelijk te houden. Wie regelmatig last heeft van vaginale schimmelinfecties, doet er toch goed aan om een dokter te raadplegen. Die zal waarschijnlijk tests voorstellen om andere aandoeningen uit te sluiten.

Syndicatie