Zes types van vaginale infecties komen regelmatig voor

Zes types van vaginale infecties komen regelmatig voor

Bepalen van type vaginale infectie is niet zo makkelijk

Vaginale infecties duiken veel regelmatiger op dan algemeen wordt aangenomen. Probleem is dat er verschillende vormen van deze infecties zijn, die door de patiënten niet altijd worden herkend. Nochtans is het belangrijk om te weten om welke vaginale infectie het gaat, want de manier van behandeling is afhankelijk van het type. Eigenlijk zijn er zes verschillende types van vaginale infecties die regelmatig voorkomen.

De meeste algemene types van vaginale infecties zijn candida of gistinfectie, bacteriële vaginosis, trichomoniasis vaginitis, chlamydia vaginitis, virale vaginitis en niet-besmettelijke vaginitis. Hoewel elk van deze types wordt gekenmerkt door verschillende symptomen, is het toch niet altijd makkelijk om meteen uit te maken om welk type het precies gaat. Zelfs een ervaren dokter kan moeilijkheden om de juiste diagnose te stellen.

Het probleem is deels het gevolg van het feit dat vaak meer dan één type vaginale infectie op hetzelfde moment aanwezig is. Bovendien zijn er ook vaginale infecties die opduiken zonder de symptomen die men er in normale omstandigheden bij zou verwachten.

Voor dokters is het dus niet altijd makkelijk om vaginale infecties te herkennen, zodat voor patiënten het probleem nog groter is. Daarom is het belangrijk om niet te lang te aarzelen en tijdig medisch advies te vragen wanneer er zich problemen in de vaginastreek voordoen. Die problemen kunnen divers zijn, gaande van een jeukerig gevoel in de schaamstreek tot een abnormale afscheiding van de vagina gekoppeld aan een slechte geur, een brandend gevoel bij het urineren, pijnlijke gevoelens tijdens het hebben van sex enzovoort. Alleszins zijn de symptomen van vaginale infecties ernstig genoeg doktershulp te zoeken.

Syndicatie