Vaginale infectie: hoe word bacteriële vaginosis of bacteriële vaginose behandeld?

Vaginale infectie: hoe word bacteriële vaginosis of bacteriële vaginose behandeld?

Alleen behandeling met medicijnen kan deze vorm van vaginale infectie helpen genezen

Bij de behandeling van bacteriële vaginosis of bacteriële vaginose zijn alleen geneesmiddelen voorgeschreven door een dokter doeltreffend. Met over-the-counter medicijnen, medicijnen die zonder voorschrift verkrijgbaar zijn, is deze vorm van vaginale infectie niet te bestrijden. Er zijn verschillende geneesmiddelen die ingezet kunnen worden tegen bacteriële vaginosis of bacteriële vaginose zijn onder ander
metronidazole (Flagyl) en clindamycin (Cleocin). Deze geneesmiddelen zijn in pilvorm verkrijgbaar, maar ook in de vorm van een gel of crème die in de vagina moet worden aangebracht.

Moet een vrouw die zwanger is behandeld worden voor bacteriële vaginosis of bacteriële vaginose? Dat hangt af van geval tot geval. Sommige geneesmiddelen voor de bestrijding van bacteriële vaginosis of bacteriële vaginose worden beter niet gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap genomen. Vergeet in ieder geval niet aan uw dokter te zeggen dat u zwanger bent. In samenspraak tussen dokter en patiënte kan worden vastgesteld of de infectie al dan niet moet worden behandeld.

Is het mogelijk om zich te beschermen tegen bacteriële vaginosis of bacteriële vaginose? Die middelen zijn er voorlopig niet. Een douche of een deodorant zal een vaginale infectie niet helpen voorkomen of helpen genezen. Het is zelfs opletten geblazen, want sommige van deze producten kunnen de vaginale infectie zelfs nog doen verergeren. Handel daarom nooit op eigen houtje, maar pleeg steeds overleg met de dokter.

Over de oorzaken van bacteriële vaginosis of bacteriële vaginose is nog niet alles geweten, verre van zelfs. Wie denkt symptomen te vertonen die wijzen op bacteriële vaginosis of bacteriële vaginose of op een andere vorm van vaginale infectie doen er alleszins goed aan om zo snel mogelijk een dokter te raadplegen. De symptomen zijn bekend: afscheiding, jeuk, een eigenaardige geur enzovoort. Wie deze symptomen vertoont, is met deze gewaarschuwd.