Goed nieuws voor Reumatoïde artritis (RA ) patiënten

Goed nieuws voor Reumatoïde artritis (RA ) patiënten

Nieuw medicijn van Pfizer kan markt voor Reumatoïde artritis (RA ) dooreenschudden

Op een medische meeting in Denemarken baarde Pfizer veel opzien met de voorstelling van een nieuw geneesmiddel dat oraal moet ingenomen worden ter bestrijding van Reumatoïde artritis (RA ).

CP-690,550, zoals de codenaam voorlopig luidt, is een goedkoper en beter alternatief dan de huidige anti-TNF biotechnologische behandelingen. Deze waren in de afgelopen tien jaar toonaangevend in de strijd tegen Reumatoïde artritis (RA ).

Onderzoeker Roy Fleischmann van de University of Texas in Dallas is van mening dat de volgende generatie Reumatoïde artritis (RA ) oraal zal ingenomen moeten worden.

Deze orale medicijnen zullen minstens even efficiënt maar waarschijnlijk nog efficiënter zijn dan de huidige anti-TNF biotechnologische medicijnen. Een belangrijk verschil wordt de kostprijs, want CP-690,550 zal veel goedkoper zijn.

Bij proeven bleek dat driekwart van de patiënten na 12 weken behandeling een verbetering van maar liefst 20% te zien gaven. Bij 25% van de patiënten was er een verbetering van 70%.