Pijnlijke knieën kunnen symptomen van osteoarthritis zijn

Pijnlijke knieën kunnen symptomen van osteoarthritis zijn

Hou pijnlijke knieën dus goed in de gaten

Het is niet ongewoon om pijnlijke knieën te hebben na een hevige fysieke inspanning. De situatie wordt echter problematisch wanneer de pijn blijft aanhouden. Het alarmpunt wordt bereikt wanneer de pijnen enkele uren aanhouden. Virginia Kraus, associate professor aan de Duke University Medical School, waarschuwt dat pijnlijke knieën symptomen van osteoarthritis kunnen zijn

Hou pijnlijke knieën dus goed in de gaten en raadpleeg een dokter wanneer er ‘iets’ aan de hand lijkt te zijn. Die zal in eerste instantie waarschijnlijk adviseren om de intensiviteit van de geleverde inspanningen af te bouwen. Wanneer dat niets oplevert, is verder medisch ingrijpen noodzakelijk. Radiografie kan uitwijzen of er al dan niet iets mis is met de gewrichten. Is dat niet het geval, dan kan het verstandig zijn om een paar kilo’s kwijt te spelen.

Veel mensen lopen bij het minste gerucht naar de dokter, maar sommige andere mensen contacteren hun dokter eigenlijk als het al deels te laat is. Het heeft inderdaad weinig zin om met allerlei ingebeelde ziekten om de haverklap naar de dokter te lopen. Anderzijds zijn er heel wat aandoeningen die er op het eerste gezicht minder ernstig uitzien, maar die tenzij tijdig behandeld tot zware gevolgen kunnen hebben.

Belangrijk is om een onderscheid te maken tussen wat belangrijk is en wat niet belangrijk is. Relatief onschuldig ogende aandoeningen kunnen de symptomen van iets heel ernstigs zijn. Daarom is het belangrijk enkele symptomen goed in het achterhoofd te prenten, kwestie van tijdig te kunnen ingrijpen wanneer ze opduiken. De factor tijd kan in dit geval namelijk een belangrijke rol spelen.