Hoe voorkom ik een slecht ruikende of stinkende adem?

Hoe voorkom ik een slecht ruikende of stinkende adem?

Tien tips om te voorkomen dat een slecht ruikende of stinkende adem u sociaal in de problemen brengt of zelfs isoleert

Een slecht ruikende of stinkende adem kan tot heel wat sociale problemen aanleiding geven. Via enkele eenvoudige tips kan u voorkomen dat uw adem slecht ruikt of kan u alleszins het ongemak toch verminderen. Hier zijn 10 tips die u op weg kunnen helpen om de kwaliteit van uw adem te helpen verbeteren.

1. Was u tanden regelmatig. Ter voorkoming van een slecht ruikende of stinkende adem is tweemaal per dag geen overbodige luxe. Vergeet ook uw tong niet te kuisen, want ook die kan een bron van slecht ruikende of stinkende adem vormen. Het is vooral belangrijk dat de achterzijde van de tong regelmatig wordt gekuist. Gebruik steeds een tandpaste die fluoride bevat om uw tanden te poetsen, fluoride is een vijand van slecht ruikende of stinkende adem. Uit onderzoek blijkt dat een propere tong de kansen op een slecht ruikende of stinkende adem met 70% reduceert. In de apotheek kan u een speciale schraper kopen om de tong te kuisen.
2. Ook uw tanden minstens eenmaal per dag flossen kan helpen om een slecht ruikende of stinkende adem te voorkomen. Door te flossen slaagt u er in om verborgen achtergebleven voedseldeeltjes boven te halen en te verwijderen. Flossen is een absolute must voor wie een slecht ruikende of stinkende adem wil voorkomen. Ook belangrijk om te vermelden: flossen kan tandbederf voorkomen, wat op zijn beurt een slecht ruikende of stinkende adem voorkomt.
3. Gorgelen met peroxide – een belangrijke infectiebestrijder – is eveneens sterk aanbevolen om een slecht ruikende of stinkende adem te voorkomen. Dat gorgelen om de mond te wassen is zeker belangrijk wanneer u af te rekenen hebt met meer dan normale afzetting op de tanden. De zuurstof in de peroxide doodt de bacteriën in de mond en maakt zo korte metten met een slecht ruikende of stinkende adem.
4. Gebruik een spoelmiddel op basis van een fluoride, zo kan u de kwaliteit van uw adem verbeteren en tevens tandbederf voorkomen. Rotte tanden kunnen de oorzaak van een slecht ruikende of stinkende adem vormen.
5. Drink veel water om zo een slecht ruikende of stinkende adem te voorkomen. Een droge mond kan aanleiding vormen voor een onwelriekende adem. Sommige mensen hebben last van een droge mond, bijvoorbeeld ook door het gebruik van medicijnen.
6. Probeer bewegingen van de maag in de mate van het mogelijke te onderdrinken. Oprispingen in de maag kunnen zure stoffen naar boven brengen en zo een slecht ruikende of stinkende adem veroorzaken. Er zijn geneesmiddelen beschikbaar die een te geweldige actie van de maag helpen voorkomen.
7.  Onstekingen van het ademhalingsstelsel kunnen eveneens slecht ruikende of stinkende adem veroorzaken. Hebt u ergens last van een onsteking, vergeet dan niet om ’s morgens meteen na het opstaan uw tanden te poetsen.
8. Youghurt kan de kwaliteit van uw adem helpen verbeteren. Dit zuivelproduct stimuleert de werking van de goede bacteriën in de mond en garandeert dus een zuivere mand. Ook het eten van kervel tussen de maaltijden in kan een slecht ruikende of stinkende adem voorkomen.
9. Gebruik kauwgum op basis van xylitol. Xylitol is een suikeralcohol die als substituut voor suiker kan worden gebruikt. Deze natuurlijke zoetstof komt voor in de vezels van vele soorten groente en fruit.
10.  Last but not least: bezoek regelmatig uw tandarts, minstens om de zes  maanden.
 

Syndicatie