Kan acupunctuur mijn klachten in verband met hernia helpen wegnemen?

Kan acupunctuur mijn klachten in verband met hernia helpen wegnemen?

In sommige gevallen verdienen alternatieve methoden voor de behandeling van rugpijn het voordeel van de twijfel

In sommige gevallen kan de dokter weinig of geen soelaas brengen bij klachten over rugpijn, die al dan niet verband kunnen houden met hernia. De rug is inderdaad een complex lichaamsdeel en pijnen in dat deel van ons lichaam kunnen vast en zeker geen pretje zijn. Vaak heeft de klassiek geneeskunde geen helpende hand kunnen reiken en wordt er dus noodgedwongen uitgeweken naar alternatieve behandelingsvormen.

Kan acupunctuur mijn klachten in verband met hernia helpen wegnemen? De vraag stellen is opnieuw makkelijk, het antwoord geven is echter een stuk moeilijker. In een aantal gevallen blijkt een behandeling met naalden op de traditionele Chinese wijze inderdaad een deel van de oplossing aan te reiken. Daniel C. Cherkin, onderzoeker bij het Group Health Research Institute in Seattle en specialist op het vlak van alternatieve medische technieken, is in ieder geval een believer.

In sommige gevallen verdienen alternatieve methoden voor de behandeling van rugpijn het voordeel van de twijfel. Cherkin adviseert echter om de traditionele paden niet te ver te verlaten en om de voorkeur te geven aan behandelingsmethoden die bewezen hebben effectief en veilig te zijn. Acupunctuur is naar zijn mening er daar één van.

Syndicatie